Съдия-изпълнителят идва с цветя

Съпругата на местен бизнесмен получила съдебна призовка по доста креативен начин, когато съдебният изпълнител се появил в къщата й, преоблечен като цветар, доставящ 12 червени рози и розов плик. Жената приела доставката и отворила плика, намирайки в него призовката, които е избягвала да получи преди това.

Според ежедневника „Политис“, жената унищожила розите, стъпквайки ги пред маскирания съдебен изпълнител.

Съдебната призовка е издадена във връзка с предполагаемото неразрешено използване на правата за франчайзинг на Burger King Corparation от две дружества, собственост на съпруга й бизнесмен – Laser Investments и King Franchises. Съпругата е посочена като собственик и управител на Laser Investments.

Според решение на британски съд от април 2013 г., за годините 2011-2012 двете компании използват логото на Burger King и са експлоатирали ресторанти с името на световния гигант за бързо хранене, без първо да си осигурят франчайз права от Burger King.

Burger King е подал иск в съда, който е разпоредил да бъде изплатена сумата от 376,000 евро за неразрешена употреба. Добавено към предишното извънсъдебно споразумение, това принуждава двете компании да платят общо 1,700,000 евро.

Ежедневникът “Политис” съобщи по-рано, че тъй като бизнесменът и съпругата му отказват да се съобразят с решението на съда, корпорацията е била принудена да прибегне до помощта на американска компания, която е специализирана в разрешаването на финансови съдебни спорове.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*