Спортният туризъм – приоритет на КОТ

Туристическата организация на Кипър (КОТ) заяви, че перспективите за спортен туризъм през 2016г. са много обещаващи.

„2015г. беше много добра за спортния туризъм и за туризма като цяло. В момента имаме запитвания и заявки от чужбина за 3500 спортисти за обучение, генериращи около 40 000 нощувки”, заявиха от КОТ. Очакват се и още много спортисти и туристи да пристигнат, за да вземат участие в организирани спортни събития на острова, като женския футболен турнир, в който ще участват осем отбора или 3000 нощувки, както и 16 второ дивизионни футболни отбори от Руската федерация – 6000 нощувки. Събитията ще се състоят в Ларнака и Фамагуста.

КОТ ще работят усърдно по актуализиране плана си за подкрепа за спортния туризъм, който предвижда подобряване на съществуващата база и създаване на нова. През 2015 г. Ларнака се е възползвала от този план и има нови съоръжения за плажен волейбол, Агия Напа подобри своите футболни игрища, а Героскипу в Пафос има нов плувен басейн.

„Развитието на спортния туризъм е приоритет за КОТ и ние работим в тясно сътрудничество с частния сектор за подкрепа както финансово, така и технически, съвместно с усилията на местните власти и спортните федерации”, казаха от Туристическата организация.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*