Собствениците на магазини в Кипър не са оптимисти за коледното пазаруване

Докато Коледа идва отново след миналогодишния крах, собствениците на магазини не са толкова ентусиазирани дали потребителите ще харчат пари пазаруване през следващите седмици.

Търговци от цял Кипър заявиха, че не очакват потребителите ще харчат повече пари за тазгодишния списък за коледно пазаруване, тъй като икономиката продължава да се свива и нивото на безработица продължава да се задържа над 15 на сто.

Въпреки че мнозина могат да възприемат това като още една лоша новина, има и добри новини през тази година; има и собственици, които заявиха, че техния бизнес няма да намалее през тази година по време на предколедния шопинг в сравнение с миналата година.

“Нищо няма да се промени в сравнение с миналата година”, каза Анна Георгиу, собственик на Green Shop която продава органични продукти в Ларнака.

Малко по-песимистичните очакват потребителския пазар да остане на същото ниво, както през миналата година в най-добрия случай.

Много фирми, чийто бизнес има спад през последните години са преустановили плащането на 13-та заплата преди Коледа и намалиха заплатите за да свържат двата края. Несигурността е нещо, което кара потребителите да мислят два пъти, преди да харчат парите си.

 CM

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*