Русия и светът се прощават с Джуна Давиташвили

Лечителката на Брежнев, Де Ниро и други известни личности си отиде от този свят, руснаците я наричаха “нашата Ванга”

Прочутата руска ясновидка и лечителка Джуна издъхна в Москва на 66 г., предадоха руските агенции.

dj“Два дни тя беше в кома, а днес си отиде завинаги. Бърза помощ я прибра направо от “Арбат” – тя излязла от съседния на дома си магазин, където си купувала храна, и там ѝ прилошало”, написа в блога си руският актьор Станислав Садалски, който първи съобщи трагичната новина. Той разказа още, че преди няколко дни тя излязла от болница, където претърпяла тежка операция, имала сериозни проблеми с кръвта, която почти не се движела във вените ѝ, ръцете ѝ били ледени като на мъртвец.

След смъртта на сина си Вахтанг Джуна не била на този свят, тя не могла да се съвземе от гибелта му в автокатастрофа на 3 декември 2001 г. Той бил на 26 г. “Духом тя умря заедно с него, телом не живееше, а преживяваше, енергията ѝ си отиде, вече не можеше да лекува”, написа Садалски.

В миналото към Джуна се обръщаха за помощ известни хора от цял свят, включително генсекът на ЦК на КПСС Леонид Брежнев, разказват медии и слухове. Лечителката бе прочута и в чужбина – твърди се, че нейни пациенти са били италианският режисьор Федерико Фелини и жена му Джулиета Мазина, актьорът Марчело Мастрояни, американският му колега Робърт де Ниро, режисьорът Андрей Тарковски.

Джуна беше всестранно развита личност, която в Русия бе известна като “нашата Ванга”. През октомври 2014 г. тя разказа в тв интервю от какво е спасила Брежнев, как е съветвала Елцин да управлява, какво ще застави Запада да отмени санкциите срещу Русия и как ще завърши конфликтът в Украйна.

Джуна Давиташвили се ражда на 22 юли 1949 г. в с. Урмия, Краснодарски край, в семейството на емигранта от Иран Юваш Сардис. Дъщерята е споделяла, че е наследила способностите си именно от него – той умеел да предсказва, предрекъл дори собствената си смърт.

Учи две години в Ростовския техникум за кино и телевизия, но прекъсва и заминава за Москва. Според друга версия завършва Ростовския медицински техникум и е изпратена по разпределение в Тбилиси, където се запознава със съпруга си Виктор Давиташвили. По-късно казва, че не го е обичала, но ги е свързвало уважение и доверие.

От 1980 г. живее и работи в Москва. Има странен втори брак и с известния композитор и музикален продуцент Игор Матвиенко, който продължава само няколко седмици.

Въпреки че Съветският съюз официално не поощрява популяризирането на алтернативната медицина, говорело се, че тежко болният вожд, генералният секретар на ЦК на КПСС Леонид Брежнев, посещава 30-годишната Джуна, за да удължи живота му.

djunaЛечителката е носител на над 30 награди, включително звездата на герой на социалистическия труд на СССР, ордена “Дружба на народите”, медала на ООН “За укрепване на мира”, медал “За доблест”, званието генерал-полковник на медицинската служба.

През 1990 г. основава Международната академия на алтернативните науки, а през юни 1994 г. е избрана за 5 години за вицеректор на Свободния международен университет за нетрадиционна медицина в Коломбо — институт, основан от емигранти от Съветския съюз. През 1997 г.

се провъзгласява сама за царица на асирийския народ.

През 1995 г. участва в парламентарните избори в Русия начело на Блока “Джуна Давиташвили”. Нейната политическа формация печели едва 0,47% от гласовете.

След смъртта на сина си Вахтанг през 2001 г. заживява като отшелница.

Наред с изцеляването Джуна създава и свое художествено творчество: рисува, пише стихове и разкази, играе на сцената. През 2008 г. Първи канал на Руската телевизия заснема документален филм за нея.

Djuna (1)Джуна притежаваше невероятна дарба на екстрасенс. Тя бе прочута със своите безконтактни масажи. Още през годините на СССР много учени са изследвали способностите ѝ, за да разберат как лекува и да предсказва бъдещето. Така и остана обаче мистерия как при лечебните сеанси ръцете ѝ се нагряват до степен, че можеше да нагрее тялото на друг човек от разстояние.

Според руски медии баба Ванга казвала, че Джуна има голям талант, но я критикувала за това, че взема много пари от хората.

Лечителката имаше много таланти, един от тях беше рисуването.

Мнозина вярваха във виденията на пророчицата и в това, че тя е способна да вдигне на крак и безнадеждно болните.

Пет истории за ясновидката

2-djОколо Джуна съществуваха много митове и истории, в. “Комсомолская правда” подбра 5 от тях.

  1. Била е личен лекар на Брежнев и съветник на Елцин. Говори се, че тя била доведена в Москва от спецслужбите, за да спаси генералния секретар, чието здраве се влошавало. За това обаче няма неоспорими доказателства. През 1980 г. обаче я викат спешно в Москва да лекува жената на висш партиен деятел – шефа на службата за държавно планиране. Страдащата е в една и съща болница с народния артист Аркадий Райкин. С безконтактния масаж Джуна успяла да вдигне Райкин на крака след инфаркт. По-късно веднъж му се оплакала, че не може да работи. Тогава артистът написал писмо на Брежнев и така всъщност лечителката получила височайше покровителство. Елцин пък предпочитал да се лекува с народни средства, но взел Джуна за политически съветник и ѝ дал орден “Дружба на народите”.
  1. Отношенията ѝ с Пугачова. Джуна бе известна не само като ясновидка и лечителка, но и като светска лъвица. Къщата ѝ била нещо като салон за знаменитости. Другият притегателен център в Москва бил домът на Алла Пугачова, където се събирали естрадните звезди. Някой решил да запознае двете. Когато Джуна се появила на гости при Пугачова, компанията вече била развеселена. Алла поканила и Джуна да пие, но тя отказала. Избухнал скандал, при който Джуна ударила Пугачова с пепелник и ѝ разкървавила главата.
  2. Брачен живот. В момента на най-голямата си слава връзката на лечителката с първия ѝ съпруг Виктор Давиташвили е разтрогната. Тогава на хоризонта се явява 11 г. по-младият композитор Игор Матвиенко. Когато Джуна обявява за сватбата им, злите езици заговарят, че той се жени за нея по сметка. Така бракът свършва, още преди да е започнал – той продължава само няколко седмици. Матвиенко по-късно признава, че след това животът му тръгва във възход.
  1. Свръхспособности. Феноменалната дарба на Джуна е изследвана в лабораторията на Института по електроника и радиотехника. Там обаче изследователите не открили нито особено излъчване, нито магнитно поле, нито други удивителни физически явления. Единственото регистрирано явление е загряването на ръцете на Джуна по време на сеансите за безконтактен масаж. Самата тя обаче искрено вярвала в способностите си.
  2. Отшелничеството. През 2001 г. след смъртта на сина си Джуна се изолира от света. Когато той катастрофира, тя не се доверява на лекарите и започва сама да го лекува. Не успява обаче да го спаси. Това я довежда до такъв потрес, че тя никога повече не се захваща с лечение. А дотогава дори смята, че може да възкресява хора.

Източник: 24часа

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*