Русия започва полети до Кипър от 1 май

След интензивни преговори в продължение на няколко дни в Москва, Руската федерация се съгласи да рестартира редовните полети до Кипър на 1 май, според източник от туристическата индустрия, съобщи днес Cyprus Mail.

Официалното съобщение се очаква през следващите дни.

Хотелската индустрия приветства новината. Редица кипърски хотели имат значителни резервации през май от руски туристи. „Имаше реален шанс Русия да спре полетите“, отбеляза източник от авиокомпанията. „Но сега възстановяването на туризма може да започне!“

Решението беше взето след срещи между представители на правителството на Кипър и Руската федерация през седмицата с представители на авиокомпаниите и туристическата индустрия.

Загрижеността за полетите до Кипър се засили, след като Русия затвори почти всички полети до Турция, позовавайки се на нарастващи случаи на коронавирус. И преди срещите тази седмица, пътническите и товарни полети от Москва и Санкт Петербург до Ларнака от края на април до средата на май до голяма степен бяха изчезнали от графиците на няколко авиокомпании.

Аерофлот ще започне на 1 май с един полет на ден от Москва до Ларнака. Авиокомпанията използва голям Boeing 777-400.

От Санкт Петербург ще има три полета на ден, започвайки на 1 май.

Всички останали авиокомпании, които летят от Русия до Кипър, ще могат да изпълняват полети по график. Обикновено седем авиокомпании осигуряват пътнически полети до Кипър от Русия: Това са Aeroflot, Rossiya, Nordwind, S7, Ural Airlines, Cyprus Airways и Pobeda.

Нискотарифната авиокомпания “Победа”, която принадлежи на “Аерофлот”, ще има полети до Москва веднъж седмично. Cyprus Airways обяви, че ще възобнови дейността си през май.

Русия е класирана в „червената“ категория, което означава, че пътниците от тези страни имат право да влизат, ако носят отрицателен тест за коронавирус, не по-стар от 72 часа, и направят друг при пристигане.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*