Пристанището на Ларнака със заявка за развитие в круизния туризъм

Пристанището на Ларнака инвестира в круизни дестинации в Източното Средиземноморие. Целта е да се привлекат туристи от нови пазари и да им предложи подобрени туристически изживявания.

Съобщението на Kition Ocean Port, управляващо дружество на пристанището и яхтеното пристанище на града, дойде след участието му, заедно със заместник-министерството на туризма на най-голямото изложение за круизи в Европа, Seatrade Europe 2023 в Хамбург.

По време на изложението бяха проведени срещи с големи круизни компании, които „позволяват оптимизъм за проспериращо бъдеще“, каза компанията, по отношение на морския туризъм и привличането на круизи към пристанището на Ларнака.

Пристанището на Ларнака имаше собствен щанд и ръководителите на компанията се възползваха от възможността да подчертаят позицията на града в Източното Средиземноморие.

Директорът на пристанището Парис Деметриу и неговият екип представиха предимствата на географското положение на града, както и потенциала, сигурността и многобройните възможности за туристически преживявания.

Според съобщението, пристанището на Ларнака е един от най-важните портали за туризъм и завършването на планирания терминал ще отвори нови международни пазари, което от своя страна ще създаде възможности за град Ларнака, както и за икономиката като цяло.

Целта е круизите да започнат още преди завършването на терминала.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*