Прием в чест на Трети март в Никозия

На 4 март 2019, Н.Пр. Любомир Т.Тодоров, посланик на Република България в Кипър даде прием в хотел „Хилтън“ в Никозия по повод Националния празник на България.

Гостите бяха посрещнати от посланик Тодоров, съпругата му Нина Тодорова и Мина Христова, втори секретар на посолството ни.

Бяха изпълнени химните на България, Кипър и Европейския съюз.

Слова произнесоха министърът на отбраната Саввас Ангелидис и посланик Тодоров.

От страна на кипърското правителство г-н Ангелидис поздрави гостите по случай Националния празник на Р България – 3 март. Министър Ангелидис подчерта, че България и Кипър развиват отлични двустранни отношения в различни сфери от взаимен интерес.

В кратко експозе посланик Тодоров посочи, че на 3 март България възстановява своята държавност след петвековно потисничество и борби. Той отбеляза отличните отношения между България и Кипър във всички области и активния политически диалог.

Посланикът се обърна с пожелания на български към присъстващите на приема българи и кипърците, завършили образование в България.

На официалното събитие присъстваха депутати, политици от парламентарно представените в Кипър партии, водещи представители на бизнеса в Кипър, акредитираните в Кипър посланици, директори на дирекции в Министерството на външните работи, представители на кипърската администрация, културни дейци, кметове, кипърци, завършили висше образование в България, представители на българската общност в Кипър.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*