Президентът Никос Анастасиадис продължава контактите в Ню Йорк

Президентът Никос Anastasiades, придружен от министъра на външните работи, Йонаис Касулидис, тази седмица участва в откриването на 69-ата среща на високо равнище на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, по време на която бяха направени изказвания от председателя на Общото събрание и министъра на външните работи на Уганда, Сам Кахамба и генералния секретар на ООН, Бан Ки-мун.

Следвайки обичайната практика, Дебатът беше открит от президента на Бразилия Дилма Русеф, следвана от речта на президента на САЩ, Барак Обама.

Междувременно Анастасиадис проведе среща с британския външен министър Филип Хамънд, с когото обсъдиха кипърския въпрос, въпроси, свързани с ЕС и двустранни въпроси. Имаше също среща с руския външен министър Сергей Лавров.

Президентът Анастасиадис продължава контактите си в Ню Йорк с отвъдморските организации на Търговската камара на Кипър и САЩ, както и с членовете на организацията в чужбина АХЕПА (American Hellenic Educational Progressive Association). Срещите са фокусирани върху въпроси на сътрудничеството и координацията между Кипър и отвъдморската общност.

Освен това, Анастасиадис се срещна с президента на Палестинската автономия Махмуд Абас, като по време на срещата им бяха обсъдени въпроси, свързани с Близкия изток, с акцент върху палестинския въпрос, както и начини за по-активно участие на ЕС.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*