Президентът на Република продължава контактите си в Ню Йорк

В рамките на посещението си в Ню Йорк президентът на Републиката, г-н Никос Анастасиадис, имаше отделни срещи вчера с президента на Египет, г-н Абдел Фаттах Ел-Сиси и министър-председателят на Ливан, г-н Тамман Салам. Темите на дискусия по време на срещите бяха ситуацията в източната част на Средиземно море и по – специално самите страни там, както и възможностите за помощ от страна на ЕС. Президентът Анастасиадис също информира събеседниците си за настоящата фаза на кипърския проблем.

След срещата на президента с египетския му колега, издадено е съвместно комюнике, което потвърждава засилването на сътрудничеството между Кипър и Египет.

Освен това, вчера следобед президентът Анастасиадис имаше среща с лидерите на Световния еврейски конгрес, на който присъстваха и говорителя на правителството, г-н Никос Христодулидис, посланика на Кипър във Вашингтон DC, г-н Джордж Шакали и постоянния представител на Републиката в ООН, посланик Никълъс Емилиу.

Вечерта президентът Анастасиадис и съпругата му присъстваха на прием, даден от президента на САЩ, г-н Барак Обама, в чест на държавните глави и правителствените ръководители, които са в Ню Йорк за Общото събрание на ООН.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*