Предстоящо: Празник на българската поезия и култура в Паралимни

На 24 септември , неделя, от 18:00 часа в Ритуалната зала на Община Паралимни ще се състои първото от поредицата събития, посветени на 15-ата годишнина на Българско училище „Народни будители“ в града. То е посветено както на юбилея на учебното заведение, така и две бележити годишнини в българския културен календар – 110-ата годишнина на Съюза на българските писатели, основан през 1913  г. от Иван Вазов, както и 130-ата годишнина от рождението на Елисавета Багряна

За случая от България ще гостуват поетът Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, поетесата Анжела Димчева – международен секретар на Съюза на българските писатели, поетесата Елисавета Шапкарева – внучка на Елисавета Багряна, и поетесата Мая Панайотова.

Ще се проведат интересни разговори с българските творци за поезия, изкуство и култура, за живота и творчеството на голямата българска поетеса Елисавета Багряна. Спомени за своята баб ще сподели и нейната внучка Елисавета Шапкарева. Ще бъдат излъчени и кадри от филма „Пътят на Багряна“ на БНТ. Всички присъстващи са поканени и на коктейл, с който ще завърши вечерта.

По повод годишнината и гостуването училището получи голямо дарение от Съюза на българските писатели и от издателство “Захари Стоянов” – книги, както от българската класика, изучавани в часовете по литература, така и най-разнообразни заглавия от съвременната детска литература.

Събитието, както и всички останали такива през тази година, посветени на 15-годишнината на БУ „Народни будители“, са под егидата на посолството на Република България в Република Кипър и на Община Паралимни.

Организаторите обещават интересна и незабравима вечер.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*