Празникът на поп културата Comic Con се завръща в Кипър

След тригодишно прекъсване заради пандемичната криза Cyprus Comic Con 2023 се завръща на 7 и 8 октомври в Никозия в International Cyprus fair, където на огромна площ ще бъдат разположени щандове с най-новите продукти за геймъри и блогъри, зали за игри и семинари, изложения на модерни аудиовизуални технологии, зали за лекции, демонстрации.

За пореден път в първия уикенд на октомври в Никозия ще се проведе традиционното  изложение, което събира почитатели на комиксите, анимацията, фентъзи киното. Събитието отново изненадва почитателите на съвременната поп култура със специални гости от добре познати филмови и телевизионни сериали, както и от света на комиксите, илюстрациите и косплей.

Посетителите ще имат възможност да се срещнат със специалните гости за автографи и снимки. Тазгодишният специален гост ще бъде харизматичният актьор Том Влашиха. Известен с незабравимите си образи на Jaqen H’ghar във втория, петия и шестия сезон на епичната сага „Игра на тронове“ и енигматичния „Enzo“ в Stranger Things, присъствието му ще взриви феновете. С блестяща кариера, обхващаща както екрана, така и сцената, актьорът обещава да плени публиката на Cyprus Comic Con както никога досега.

Пътят на Том Влашиха към славата започва, когато той е само на 17-годишна възраст, малко след падането на Берлинската стена. Свободно владее немски, английски, френски, италиански и руски език, което му помага в забележителната му способност да въплъщава безпроблемно различни герои.

През 2011 г. актьорската кариера на Влашиха рязко тръгва към върха, когато той приема енигматичната роля на Jaqen H’ghar във втория сезон на емблематичния фентъзи сериал на HBO „Игра на тронове“. Неговият образ на мистериозния Човекът без лице, известен с емблематичната фраза „Валар Моргулис“, силно впечатли публиката по цял свят.

Простирайки се отвъд Седемте кралства, талантът на Влашиха блести и в образа на Себастиан Бергер в телевизионния сериал Crossing Lines от 2013 г. до 2015 г., където актьорът демонстрира способността си да вдъхва дълбочина и нюанси на героите. Съвсем наскоро той безпроблемно премина от фентъзи към научна фантастика с превъплъщението си в Дмитрий Антонов, или „Енцо“, в четвъртия сезон на Stranger Things, доказателство за неговата забележителна гъвкавост като актьор.

Феновете ще имат уникалната възможност да се срещнат с Том Влашиха на неговия щанд в специалната зона за гости на зала 6, където могат да получат автографи и да заснемат селфита, които се заплащат по €20 и могат да бъдат предварително платени и онлайн. Звездата ще участва и в панел с въпроси и отговори през двата дни на събитието на главната сцена на Cyprus Comic Con в зала A, разказвайки за своята знаменита кариера и творческо пътуване.

Към Том Влашиха на Cyprus Comic Con 2023 се присъединяват и още специални гости, включително Милтос Йеролему (учителят на Аря Старк по фехтовка в „Игра на тронове“), известният професионален косплейър Pretzl, талантливият художник Феран Родригес, холивудският скулптор Браян Муир.

Посетителите ще имат уникалната възможност да се срещнат лично и с един от най-известните аниматори и автор на комикси Джим Корниш на неговия специален щанд. Феновете на това изкуство ще могат да разгледат забележителните му произведения, да зададат въпроси за работата му върху комиксите и да се сдобият с отпечатъци на неговите зашеметяващи творения. Независимо дали сте отдаден фен на Хари Потър или ентусиаст на супергероите, щандът на Джим е задължителна дестинация за всички присъстващи.

Събитието е допълнително подсилено от включването на Средиземноморския шампионат по косплей. Косплейърите ще се състезават за шанса да представят региона на престижната Световна среща на върха по косплей в Япония през 2024 г.,. за първи се представя и „Limit Break“ – чисто новото движение за игри на Cyprus Comic Con 2023, което стимулира приобщаването, здравословната конкуренция и съвместния напредък, обединявайки геймъри от различни среди.

Организиран под егидата на заместник-министъра на културата, Cyprus Comic Con 2023 обещава завладяващ празник на поп културата.

Спонсори на Cyprus Comic Con 2023  са  Ancoria Bank, Pringles, Zyxel Networks, Otakustore.gr, Mall of Cyprus, KFC, Cyprus Airways, Leon, AJD Consultants, Kemanes Print Shop, Taco Bell, Pizza Hut, Shark Energy Drink и Stephanis

За повече информация, съобщения за гости и подробности за събитието, можете да посетите уебсайта на Cyprus Comic Con www.cypruscomiccon.org или в профилите му в социалните мрежи.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*