ПРЕДСТОЯЩО: ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ В НИКОЗИЯ И ЛАРНАКА

Службата по трудовите и социални въпроси към Посолството на Република България в Никозия и Министерството на труда и социалната политика организира информационни дни за българската общност в Република Кипър.

Те ще се проведат на 5 юли в столицата Никозия в сградата на посолството и на 7 юли в град Ларнака с любезното съдействие на българската медия на острова – BG Фактор.

Гражданите ще бъдат консултирани за процедурите при кандидатстване за осигурителни обезщетения по българското и кипърското законодателство при наличие на осигурителни периоди в Република Кипър и в Република България. Ще бъде предоставена информация за процедурите и практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица, пенсия, както и здравеопазване при завръщане в България.

Гражданите имат възможност да получат съдействие и по индивидуални казуси. На 5 юли ще присъства и г-н Мариос Димитриадис, представител на Служба “Социално осигуряване” в Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Република Кипър, специалист по пенсионни въпроси за стаж и възраст, обезщетения за инвалидност и прилагане на Европейските регламенти 883/04 и 987/09 за координация на системите за социална сигурност.

Адресите са следните:

5 юли 2022 – 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia (9 – 13 ч.)

7 юли 2022 – Larnaca, 87, Konstantinou Kalogera, Antigoni crt, office 3 (9 – 13 ч.)

Организира се предварително записване.

За Никозия – СТСВ – по електронна поща social_bgembass@abv.bg или телефон 0030 210 674 4680.

За Ларнака – на тел. 99 655 149 – Ева Иванова

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*