Предстоящо: В неделя – Празничен концерт в Епископио

Събитието се организира от СБК, с подкрепата на Посолството на Република България в Кипър, Министерство на културата на Република Кипър и със специалната подкрепа на Митрополита на Тамасос и Оринис Исаѝас

На 21. 05. 2023 г./неделя, Съюзът на българите в Кипър отправя покана за 25-то издание на “Дни на българската култура в Кипър”, които традиционно се провеждат през този месец.

От 12 ч. в Митрополията на Тамасос и Оринис (https://g.co/kgs/PBKJj6) ще се състои празничен концерт. Гост на концерта ще бъде фолклорният състав “Капанци” при Народно читалище “Възраждане 1924”, град Попово, с худ.ръководител Юлияна Петрова. Те ще представят фолклорни танци и песни, свързани с Гергьовден. Ще има още работилници и щанд за автентични традиционни български изделия. За първи път в Кипър пристига такъв голям фолклорен състав от 40 изпълнители, танцьори и музиканти и със сигурност събитието не е за изпускане!

В празничната програма ще участват още малките и големи танцьори от Ансамбъл „Канатица“ с ръководител Радослав Георгиев.

По покана на българските сдружения на острова, очакваме и официални гости от България: г-жа Илияна Йотова – Вицепрезидент на Република България, г-жа Йорданка Георгиева – депутат, г-жа Райна Манджукова – Директор на Изпълнителната агенция на българите в чужбина, г-жа Наталия Михалевска – Директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа” в Министерство на образованието и науката на България.

Организаторите ни обещават един прекрасен неделен ден, изпълнен с български ритми, песни и танци. Слагайте удобни обувки и всички на хорото!

Всички сме поканени!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*