ПРЕДСТОЯЩО В ЛАРНАКА:  ФОЛКЛОРЕН СЪБОР – ТА „Българи“ и приятели – 10 години сцена

На 13/10/2018 (събота) в Ларнака, на Финикудес ще се проведе поредното голямо българско събитие на острова, организирано от ТА „Българи“ и приятели.

В съботната вечер ни очакват много емоции, танци, песни и веселба.

Вечерта ще започне в 18:45часа, по централния булевард Финикудес ще дефилират всички участници и гост изпълнители в събитието и ще продължи до полунощ.

Специално за Събора пристигат два български ансамбъла – ТА „Приятели“ от Лондон и ТА „Китка“ от Виена.

На сцената ще прозвучат изпълненията на гост изпълнителя, народния певец Светлин Миланов, спечелил първо място в „Пирин фолк“ през 2016-та година.

Другият гост изпълнител е народната певица Галя Хараламбиева, възпитаничка на музикалното училище в Котел, солистка в хор “Български гласове – Ангелите” – София и Българска вокална формация “Дивна”.

Очаква ни богата музикална и танцова програма.

Разбира се, че на сцената ще запее обичаната в Кипър Мими Николова, позната на всички ни от различни фолклорни събития на острова, талантливия Йоанис Мелекис, който има в репертоара си прекрасни български народни песни, слънчевите момичета от „Илиахтида“ с ръководител Марияна Ишмериева и още много.

Водещи на събитието – Катя Барулова и Моника Мелеки.

Не може български събор без традиционната българска скара. Организаторите уверяват, че скарата ще бъде топла, а бирата студена! И на народни цени. Кебапчетата и кюфтетата ще бъдат само по евро, бирата по 1.50, безалкохолните по евро, а водата – само по 50 цента. Ще има къде да поседнете, да вдигнете наздравица с приятели. Но не вярвам много да се заседите по масите, сигурна съм че Голямото българско хоро ще ви вдигне на крака.

Очаква ни вълнуващо събитие! Всички, които са поне от 7-8 години на острова вярвам, че още помнят големите български събори в Ларнака, които събираха на хорото няколко хиляди сънародници, туристи и местни.

Да го направим и сега!

Събитието се провежда с подкрепата на община Ларнака.

Главни спонсори на събитието са:  

P&M Supermarket “Europe”

Арена Кипър / Arena Cyprus

DJ Михаил Нейчев – Dr. Artik

Механа „Балканика“ Пафос и други.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*