ПРЕВОД И ЛЕГАЛИЗАЦИЯ НА ДОКУМЕНТИ В КИПЪР

 

Всички български докуметнти издадени от държавни, общински  и частни институции в България, които са ви необходими за Кипър трябва да бъдат преведени от единствения орган на територията на Република Кипър, чиийто преводи са легализирани и призната, а именно Бюрото по печата и информацията /широко известно като ПИО (PressInformationOffice) към Министерството на вътрешните работи.

Преводите направени в България не важат в Кипър. Изисква се превод ЕДИНСТВЕНО от ПИО.

Видове документи:

Удостоверения за раждане

Удостоверния за граждански брак

Удостоверения за семейно положение – изисква се задължително с Апостил

Препис-извлечение от смъртен акт

Удостоверения за получаване на детски надбавки

Свидетелство за съдимост

Съдебни решения

Уверения от учебни заведения

Удостоверение за преместване

Дипломи за средно образование

Дипломи за висше образование – задължително се поставя Апостил на всички дипломи за висше образование

Епикризи – винаги трябва да са подписани от лекуващия лекар

Болнични листове

За подробна информация как и къде можете да извадите горепосочените документи и да поставите Апостил, се обърнете към Теодора Амвросию, преводач към ПИО и съдебен преводач.

За контакти: тел. 99 372241

 

2 коментара

  1. Защо???!!!!За да пълня хазната на Кипър?България и Кипър са в Европа.Предстои ми постъпване в болница в България за 2 операции.Епикризата ще я преведа на гръцки и ще я легализирам в България.Ако имахте кадърни доктори и ако не даваха интервю след 6-7 месеца,нямаше да ми се налага да ходя в Бг.Живея на острова 10 г.и видях как кипърски лекари,които някога са учили в България се опитват да налучкат диагнозата и за по-сигурно си правят експерименти с лекарства. Как е възможно в 21-век да няма ендокринолог в Държавната болница в Дариния.Не стига ,че ме изпращат по Ларнака и Левкосия,а и ми дават рандеву за след 6-7 месеца.Ами аз до тогава ще умра/на кой му пука?/Медицинското ви здравеопазване е под всякаква критика.Оправете си тъпата система,а не да се чудите как да обирате парите на граждани от ЕС. Как така и на какво основание няма да ми се признаят документи от държавна организация в Европейска страна?Не стига,че сте 10 г. по-назад в мисленето и цялата ви медицинска система се е оплела като патка в калчища,но това не ви пречи и да сте алчни и да одирате кожата на европейските граждани.Посочете ми по кой член и параграф,алинея и закон е написано.И тоя умник,който е измислил тази тъпотия,има ли представа как се изкарват 400 евро за превод и легализация на епикриза или акт за раждане?Чакам конкретен отговор и ще си търся правата в Страсбурк.

  2. P.s.Интересно,защо ли Кипърският президент си направи сърдечната операция в Америка?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*