Правителството предлага 15 000 евро за покупка на инвалидна количка

Правителството ще предостави до 15 000 евро на хора с увреждания, които трябва да си купят инвалидна количка, след като кабинетът в четвъртък увеличи размера на финансовата помощ и видовете субсидирани инвалидни колички.

Сега на бенефициентите ще бъдат предложени допълнителни 1500 евро, като субсидираната сума ще се увеличи от 13 500 евро от 15 000 евро, докато видовете инвалидни колички, от които могат да избират, са увеличени от седем на 13.

Това изменение се наложи, тъй като на пазара се появиха нови видове инвалидни колички, които в по-голяма степен отговарят на нуждите на бенефициентите, каза след срещата заместник-министърът на социалните грижи Марилена Евангелу.

Тя обясни, че са извършени пазарни проучвания и консултации както със съответните служители, така и с Института по неврология и генетика, както и с организации на хората с увреждания.

Евангелу добави, че този проект има за цел да улесни движението, независимостта и участието в социалния, образователния и икономическия живот на хората с тежки увреждания.

За повече информация относно кандидатстването за финансова помощ посетете http://www.dmsw.gov.cy/dmsw/dsid/dsid.nsf/dsipd16_gr/dsipd16_gr?OpenDocument .

Уебсайтът е достъпен на гръцки и английски език.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*