Правителството обяви 3 октомври за ден на национален траур

За съжаление всички налични към момента данни от мястото на взрива в Горни Лом оставят малко надежда оцелели да бъдат намерени, се казва в съобщението от МС

Въпреки че все още няма официално съобщение за жертви от взрива в оръжейния завод в Горни Лом, правителството обяви 3 октомври за ден на национален траур.

За съжаление всички налични към момента данни от специализираните екипи на институциите, които са на мястото на катастрофата, оставят малко надежда оцелели да бъдат намерени, се казва в съобщение от правителствената информационна служба.

От свое име и от името на служебното правителство министър-председателят проф. Георги Близнашки поднася дълбоки съболезнования и се въздържа от последващи изявления, които с нищо не биха спомогнали за облекчаване на тревогите и болката на близките на изчезналите.

Министър-председателят изразява надежда, че в най-скорошен порядък фактите на трагедията ще бъдат установени от специалистите и призовава компетентните институции да продължат ефективната си работа за максимално бързо установяване на причините за катастрофата, за посочване на виновните и за предприемане на необходимите действия те да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Премиерът отменя публичните си прояви, планирани за 2 и 3 октомври.

Източник: Министерски съвет    

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*