ПОЗИТИВНО: Нестандартна молба до Дядо Коледа в Пафос

10-годишно момче помоли Добрият старец за 30 евро

Неочаквано писмо получиха в Централната поща в Пафос малко преди месецът на големия християнски празник – Коледа. Подателят се оказал 10-годишно момченце от Кипър. То посочвало като получател не кой да е, а самият Дядо Коледа. Адресът, който бил изписан на плика бил Лапландия, град Рованиеми. Служителите – куриери не знаели към кой да отпратят писмото и затова го предали на началника на пощата.

Посланието не успяло да стигне до мечтания получател, а до неговия специален пратеник в държавната служба – шефът. „Скъпи Дядо Коледа, пише ти едно много послушно дете. Аз заслужавам подаръци, но родителите ми нямат пари. Казват, че са бедни, затова искам от теб да ми изпратиш за Коледа подарък от 30 евро. С тях искам да помогна на семейството си”, пишело в писмото. Началникът на Централната поща се трогнал от молбата и решил да свърши част от поверената на Дядо Коледа работа. Но не и всичката, защото сложил в плика 20 евро от себе си. С мотива, че е криза. След това повикал служителката, която му предлала плика я помолил да събере останалите 10 евро от работещите в пощата. Те обаче забравили за ангажимента си на добрите джуджета. Така ден по-късно 10-годишното кипърче на име Згурос получило сумата от 20 евро.

Само след два дни в същата пощенска кутия на учреждението пристигнало поредното послание от 10-годишния Згурос. Този път то гласяло: „Скъпи Дядо Коледа, благодаря ти за подаръка! Моля те, следващия път намери някакъв друг начин да ми изпратиш парите, че от пощата сигурно са ти взели 10 евро само за таксите от Лапландия!”

Дали Згурос действително е на 10 години или е много по-голям и опитен, никой не знае. Дали за второто писмо не са му подсказали родителите, също не е ясно. Разказът обаче е напълно достоверен и малко притеснителен, защото кризата не успява да развърже кесии, нито да трогне пощенски служители. Хубавата новина, е че декември е на прага ни и шанс за добро дело все още има, както и за мил жест… Дори и да не бъде към 10-годишно послушно момче, което иска пари в брой.

А вие написахте ли вашето писмо до Дядо Коледа?

pismo koleda2

 

един коментар

  1. Знаю точно, почти все размышляли, какой же купить под ёлочку сюрприз малышу, чтобы он порадовал и удивил. Я кумекала целый день, однако ничего так и не выдумала. Игрушки и конфеты давно надоели, о них не помнят уже спустя месяц. И тут коллега по работе сказала, в каком восторге пребывали её внуки от путешествия к истинному Деду Морозу. Они с папой и мамой отправились в Финляндию на машине, однако есть возможность купить и новогодний тур в Финляндию.

    рыбалка в в финляндии

    В лапландской деревне Йоулупукки к новогодним праздникам создаётся прекрасная сказка. Эльфы, Санта Клаус, олени уверили неугомонных сорвиголов в реальности подлинных чудес. Мама Таня тоже была счастлива, потому что именно в новогодние торжества в Финляндии стартуют распродажи. А мама отлично знала, что же приобрести в Финляндии. Сейчас ходит в шикарной дублёнке, которая здесь обошлась бы в два раза дороже, а мальчишки хвастаются, что видели подлинного Санты и ездили на оленях. Теперь и я со своим Андрюшкой полечу в Финляндию из Санкт-Петербурга.

    финляндия достопримечательности

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*