Поздравления и благодарност!

15 години Кипърска оперна организация

Вчера залата на Общински театър Ларнака се оказа малка за любителите на операта. Интернационална публика от различни градове на острова се събра, за да поздрави организацията с юбилея и да се наслади на прекрасна музика.

Естествено, главният виновник е Цвета Христофору, нашата прима, основател и директор на организацията.

Събитието бе удостоено с присъствието на кмета на Ларнака, Андреас Вирас, който поздрави организацията с празника и изказа пожелание най-после града ни да се сдобие с един истински музикален театър, където ще може да се репетира и да се представят музикални постановки.

Гост на събитието беше и Олег Кабакчиев, културно аташе в посолството на Република България в Кипър.

 

Радостна глъчка, червен килим, хубави тоалети, шампанско и шоколад, прекрасно настроение и стотици усмихнати хора! Преживяхме една невероятна вечер, изпълнена с много музика, емоции, усмивки и благодарност. 

Гост изпълнител бе тенора Георги Султанов от България.

В концерта участваха над тридесет изпълнители. Едно вълнуващо и вдъхновяващо събитие в навечерието на предстоящите празници.

Организацията на Кипърската опера e основана в Ларнака през 2008 г. от сънародничката ни Цвета Христофору. В нея членуват десетки артисти, специализиращи в областта на Музикалния театър.

Честит Юбилей, скъпа Цвета! Всичко това е благодарение на твоя невероятен дух и харизма, упорита работа и смели мечти! Продължавай, не спирай! С годините ти изгради не само Оперния театър в Кипър, ти създаде своята публика, дарявайки ѝ душа, сърце и велика музика!

Пожелаваме успехи, нови постановки и дай Боже, мечтания Музикален театър в Ларнака!

Благодарим!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*