За първи път в Кипър, състезанието „Лъвски скок“

На 17 февруари в Ларнака се проведе за първи път състезанието „Лъвски скок“, организирано от ръководството на българското училище „Родна стряха“ в Арадипу, Ларнака, към което се присъединиха деца и учители от българските училища „Васил Левски“ в Никозия и „П.Хилендарски“ в Лимасол.

В слънчевия неделен следобед десетки деца, родители и гости от три града се събраха на тренировъчното игрище на ФК „Анортозис“. След студените и дъждовни дни, истинска радост за малки и големи.

Рецитал за делото на Апостола на Свободата, заветите на Левски, сценки и патриотични слова огласиха неделния ден. Удоволствие, радост и гордост е да гледаш светналите детски лица, изричащи слова в памет на Васил Левски.

Специално за събитието, от България пристигна Здравко Душков, педагог и журналист, популяризирал състезанието „Лъвски скок“ не само в България, а и сред българската диаспора в много страни по света.

В състезанието за „Лъвски скок“ участваха няколко възрастови групи, а прецизно жури измерваше и записваше резултатите. Най-добрите, разбира се, получиха своите първи медали с образа на Левски.

Прекрасна инициатива, която от години се провежда в различни градове в България.

Пожелаваме да се превърне традиция и в Кипър, с участието на всички български училища на острова.

Левски е у всеки един от нас и единствено нашите действия са меродавни за това, доколко сме достойни да се наречем негови наследници и доколко искаме да променим нашето днес и утре.

“Дела трябват, а не думи”!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*