„Подозрително пръскане” над Лимасол вчера

От Зелената партия алармираха за подозрителното пръскане вчера по обяд над Лимасол

От Зелената партия повдигнаха въпроса за „подозрително пръскане” от небето, след като получили редица запитвания от загрижени граждани от Лимасол, които са видели бели пътеки в небето, които са т.н. химични маршрути. Химичните пътеки са видими следи в небето от самолет и според някои те освобождават химически или биологични вещества.
бели пътеки в небетоПо искане на Джордж Пердикис от Зелената партия бяха направени проби от дъждовна вода и на атмосферния въздух, които бяха дадени за анализ на Департамента по метеорология към Министерството на горите. След анализ на пробите, държавните лаборатории докладваха, че не са  намерили убедителни доказателства за химически вещества.
Независимо от това от Зелената партия казаха, че те са убедени в съществуването на химични маршрути, и призоваха правителството да предприемат необходимите стъпки, за да се сложи край на това явление.
Кириакос  Кириаку, ръководител на организацията за защита на животните сподели, че той лично е бил свидетел на пътеките над Лимасол. Следи в небето във формата на кръг са били видени вчера в Лимасол около 12.00 часа, а след това и към 13.00 часа.
Докато е наблюдавал второто появяване на следите в небето, Кириакос  Кириаку е сигнализирал в гражданско въздухоплаване, но оттам са съобщили, че според радарите в тази част на града няма самолети в небето. Пътят на самолета е покривал зоната между Акротири и хотел Аматунда.
„Това са обичайните следи от пара, освобождавана от самолетите и тя може да остане в небето в продължение на часове”, каза Кириаку.
Много качени снимки на тези следи в небето са качени на страницата на партията.

28.02.2016

2 коментара

  1. Естествено че “няма” нито самолети нито химикали във въздуха и водата…. Вие от вестника кьорави ли сте, че масово ни обгазяват в цял свят….сега сте сетили да пишете след 20 и кусур години на пръскане… пишете каквото ви кажат и на вас….

    • Не, не сме “кьорави”. В случая отразяваме поредната новина от Кипър на български. Колкото и да отричат властите, този “феномен” от години съществува, и то не само над Кипър, а и на други страни, включително и България.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*