Повишена бдителност, опасност от пожари и в Кипър

През последните дни Министерството на горите засили патрулирането на райони с повишен риск от пожар, тъй като високите температури на въздуха, съчетани със силен вятър, създават условия за появата и бързото разпространение на нови пожари. Това бе обявено от министъра на правосъдието Йонас Николау на 26 юли.

Николау също така добави, че властите са решили да увеличат персонала на противопожарната служба с 50 души. Трябва да се отбележи, че тези мерки не са свързани с последните пожари в Гърция.

Ръководителят на катедра “Горско стопанство” Хараламбос Александру каза пред вестник “Fileletheros”, че мобилизирането на усилията на противопожарната служба се извършва всяка година пропорционално на нарастването на неблагоприятните метеорологични условия.

Андреас Катис, началник на пожарните служби заяви, че са притеснени от вятъра и посоката му, както и от сухата растителност на пътя. Също така сред рисковите фактори са продължителната суша, запустяването на селските райони и нарастването на броя на туристите.

Призовават гражданите да бъдат внимателни с паленето на огън на открито, изхвърляне на стъклени отпадъци, горящи цигари и всичко, което би могло да предизвика пожар.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*