Плажните партита създават проблеми в Агиа Напа и Пафос

Популярността на плажните партита това лято не само причинява главоболия на местните власти в Агия Напа, но и прожекторите, които се използват от хотелите за различни мероприятия, създават объркване на пилотите на самолетите в Пафос.

eHd3NGo1MTI=_o_nissi-beach-ayia-napa-sep-2012Такъв инцидент е имало на летището в Пафос, когато пилотите на самолет са изпратили сигнал Mayday  към  контролната станцията за въздушното движение, защото светлините от близкия плаж ги объркват и не могат да приземят самолета.
Полицията установява след  сигнала, че няколко хотела имали организирани мероприятия и използвали прожектори на плажа.

В Агия Напа плажните партита причиняват главоболия на местната власт. Тази година общината започна да въвежда разрешителни на организаторите. Организаторите трябва да спазват правилата за безопасност, наетите работници да имат платени  осигуровки, да осигурят дежурни спасители, да има тоалетни и линейка на мястото. Според  кмета на Агиа Напа проблемът не е толкова в регулирането на партитата, а това което се случва след тях.
partyКогато плажното парти свърши и обикновено туристите са консумирали обилни количества алкохол, младите хора са  “по цяла Агия Напа”  и създават “обичайните проблеми”, сбивания, повръщане, изхвърлени боклуци, викове… Имало е и случаи на тормозени туристи на обществени места и дори в собствените им стаи в хотелите. Кметът призова и за по-високи санкции. “В момента глобата е € 85, но тя не ги спира, имаме нужда от глоба в порядъка на € 1,000,”, заяви той.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*