Пафос: Кражба на вода за над 500 000 евро всяка година

Жилища и предприятия в област Пафос масово злоупотребяват с водомерите си, за да не плащат високи сметки за вода. Според кмета на града Федонас Федонос, местните комунални услуги губят над € 500 000 на година.

Вчера в новините по Sigma TV съобщиха, че според доклада на кмета, намерени са стотици преправени водомери, като собствениците са поставяли маркуча за водоподаване преди водомера.

“Ние ще покажем нулева толерантност във всички тези случаи. Собственици на магазини и обекти ще бъдат докладвани на полицията”, обеща Федонас.

“Общинските работници ще тръгват от врата на врата за проверка на измервателните уреди. Ако установят нередности тогава съотметния обект или дом на собственик ще бъдат докладвани на властите “, каза той. Според неговото изявление, повече от нарушителите са собственици на хотели в града и района.

Според Sigma TV, това е поредното „заяждане” на Федонас с хотелиерите, които имали практика да не показват действителния брой на гостите, за да не плащат по-високи данъчни отчисления за общината.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*