Пафос – Информационни дни в Кипър, октомври 2023

Първата среща с българи в Пафос премина с изключителен интерес. Повече от 60 българи от града се възползваха от възможността да се срещнат с Илиян Георгиев, директор на НОИ Благоевград и трудовото ни аташе Емануела Симард.

Срещата се проведе в Българското училище в Пафос.

Основните теми в разговора бяха в областта на пенсионирането в България и Кипър и получаване на обезщетение за безработица и в двете страни.

Времето се оказа кратко за всички и мнозина заявиха, че ще дойдат на предстоящата среща в Лимасол от 18:00 часа на 28/10/2023, която ще се проведе в българското училище ,,Св. Климент Охридски” в град Лимасол, което се намира на адрес: Лимасол 3021, ул. “Идалиу“ 17, за която не е необходимо предварително записване.

**

В сряда, 25/10/2023 от 9:30ч. в посолството ни в Никозия ще се проведе втората среща с българи в Кипър, която е със записване. Срещите ще бъдат индивидуални.

На нея отново ще присъстват експерти от НОИ България, представител на Здравно осигуряване в Кипър и Мариос Димитриадис –  представител на Служба „Социално осигуряване“ в Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Република Кипър. Той е специалист по пенсионни въпроси за стаж и възраст, обезщетения за инвалидност и прилагане на Европейските регламенти 883/04 и 987/09 за координация на системите за социална сигурност.

За предварително записване: на електронната поща на Службата по трудови и социални въпроси в Никозия еmanuela.simard@mlsp.government.bg или на телефон 0030 210 674 4680.

Срещите се организират от посолството на РБългария в Кипър и съдействието на електронната медия за българите в Кипър БГ Фактор.

След края на серията от срещи в Кипър, БГ Фактор ще помести поредица от полезна информация, касаеща разискваните теми.

Отправяме благодарност към Даниела Събева и Ивайло Колев за любезното домакинство и съдействие.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*