Пафос връчи отличията „Златни сърца”

Четирима жители от Пафос са били удостоени с признанието на годишната награда „Златни сърца” за тяхната смелост и принос към обществения живот.

За девета поредна година, наградата на благотворителната организация цели да признае тези, които са показали огромна смелост, сила и решителност, неуморна работа в рамките на общността, за благотворителни организации, преодоляване на трагедии или просто оказване на помощ и подкрепа на други хора, изпаднали в беда.

Награда за кураж
Тази година организаторите въведоха отличието „Пафос Златно сърце Джасмита Синх – Награда за кураж” за деца под 15, които са показали, решителност, гъвкавост и здравина, сблъсквайки се с трудности.
Тази номинация е в чест на предишния носител на Детско Златно сърце, Джасмита, която наскоро почина, на 15 годишна възраст. Наградата бе връчена от майката на Джасмита. Осем годишният Карим Свинтовски печели детската награда за смелост и кураж. Момчето има значително кривогледство на едното око и се нуждае от корекция. Той смело преминал през операцията и сега вече може да чете, дори взима участие и в някои спортове.

Носителката на златно сърце за възрастни тази година е Греъм Браун, председател на Бъбречната Асоциацията в Кипър, която също страда от наследствено заболяване на бъбреците. Асоциацията е работила всеотдайно в продължение на много години за набиране на средства за осигуряване на ключово оборудване на Бъбречното отделение на болницата в Пафос.

Тази година организаторите въведоха и „Златно сърце, награда за цялостен принос” за изключителна отдаденост към общността, която награда се присъжда посмъртно на Том Хендли, който е прекарал голяма част от живота в подкрепа на групата за поддръжка на пациентите с онкологични заболявания като председател. Том Хендли почина рано тази година и съпругата му Джан, прие наградата от негово име.
Наградите за 2015 г. „Златно сърце” протекоха с 31 номинации за секциите за възрастни и 16 номинации за деца.

Група от 10 съдии определи победителите, а патрона на организацията Мариос Йоану Елия връчи по едно масивно ръчно изработено златно сърце и сертификат на всеки избраник.
Събитието се състоя в културния център в Пафос.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*