От 15 януари започва записването за следучилищна програма/занималня

На 15 януари започва записването на децата за целодневните училища. Записването е отворено за следващата учебна 2024/25 година.

Можете да подадете своята заявка в рамките на пет дни, тоест до 19 януари.

Министерството на образованието издаде насоки, нареждащи на директорите на училища на пълно работно време да информират родителите/настойниците за възможността да се запишат в редовно училище за следващата учебна година.

За да се регистрирате, ще трябва да попълните формуляр, изпратен от училищната администрация. Формулярът е достъпен на пет езика: английски, руски, румънски, български и арабски.

Записването за следучилищна програма е доброволно. Право на това имат всички ученици от училища с целодневна програма, тоест учениците от всичките шест класа на държавното основно училище и всички групи на държавните детски градини.

Записалите се, са длъжни да посещават след училище всеки ден, като остават в училище до 15:05 или 16:00 часа. Нередовното посещение или оставането в училище за по-малко/повече време от посоченото е недопустимо.

Изхранването на децата в целодневно училище се организира от родителски комитети. Разходите са отговорност на родителите/настойниците.

Субсидията за храна ще се предоставя само на деца от семейства, получаващи обезщетения за ЕЕО или обезщетения от Министерството на социалната закрила през текущата година (трябва да се предостави удостоверение от този отдел като потвърждение). Също така, субсидирана храна се предоставя на деца под държавни грижи и деца от семейства, признати за бедни от училищната администрация. Субсидията покрива само част от разходите за храна, останалата сума се заплаща от родителите/настойниците.

Носенето на обяд от вкъщи не е разрешено, за да се избегне рискът от разваляне на храната, да се насърчи равенството между децата и културата на здравословно хранене.

За повече информация и формуляр за регистриране се обърнете към училищния ръководител на вашето дете.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*