Записване на децата в детските градини и във всички класове на началните училища за учебната 2016-2017 година

 
Дирекцията на начално образование на Министерството на образованието и културата информира родителите и настойниците следното:

Записването на ученици в детските градини и във всички класове на началните училища за следващата учебна 2016-2017 година ще се проведе от 11 до 12 януари 2016 г.

На вниманието на всички заинтересовани родители, записването ще бъде в този период и няма да има допълнителни дати.  

Родителите, които не запишат децата си в горепосочения период, ще бъдат задължени да подадат искане до съответното Бюро по образованието, които ще вземат решение за регистрацията на детето им в най-близкото училище, което е свободно, така че да не възникне проблем с набирането на персонал.

За децата на възраст от 4г.8 м. нагоре, посещението на училище за предучилищно образование е задължително. Родителите имат право да изпратят децата си в държавните и одобрените частни детски градини, като списъкът им може да намерите на: (www.moec.gov.cy,
Право на записване имат всички деца, независимо от тяхното гражданство, и законното или незаконно пребиваване на техните родители на острова.

Записване: Право на записване имат деца, които навършват четири години и осем месеца преди 1 септември 2016 г., а именно тези, родени от 1 януари 2011 до  31 декември 2011 г. В първи клас ще бъдат приети за регистриране деца, които навършват на пет години и осем месеца преди 1 септември 2016 г., а именно тези, родени от 1 януари 2010 г. до 31 декември 2010-та.  Заявления за обществени детски градини могат да се подадат и за по-малки деца, родени от 01 януари 2012 до 31 август 2013-та година.
Документи за регистрация/записване:

За деца, родени в Кипър – официален акт за раждане

За деца, родени извън Кипър – официален акт за раждане, издаден в страната на раждане. Паспортът е приет като официален документ. Копия от тези документи с допускат само ако те са сертифицирани от компетентен официален орган.  Ако родителите, независимо по каква причина, нямат официални документи, техните деца се приемат  чрез подаване на информацията, необходима за попълване на регистрационните и училищни регистри.

За записване в предучилищна възраст или начално училище трябва да се попълнят формите  YPP11 или  YPP30, които можете да изтеглите от интернет страницата на Министерството на образованието и културата (www.moec.gov.cy, Дирекция на началното образование, Forms) заедно с формите трябва да представите и две сметки за телефон и ток например, които да покажат вашия адрес.
Исканията за преместване от едно училище в друго също трябва да бъдат представени в периода 11-12 януари 2016, като представите форма YPP33.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*