Окръжния съд в Никозия осъди Кириакос Силурис

Окръжния съд в Никозия осъди Кириакос Силурис, сина на председателя на парламента на една година затвор за причиняване на смъртта по небрежност на 26-годишния Себастиан Петрос Карапатеас, за безразсъдно и опасно шофиране.

Джордж Карапатеас, брат на жертвата, заяви, че е благодарен на полицията, съдилищата и правната система, че сериозни инциденти не остават ненаказани в тази страна.

Бащата на жертвата, Кирякос, каза, че „убийството на Петрос разби живота на всички, на приятелите му от Кипър, Великобритания и САЩ, и на семейството ни“. „На 21 септември 2013 г., животът на Петрос свърши. Няма вече приключения, няма да има кариера, деца, сватба, край. С едно произшествие в една секунда всичко приключи. Петрос си отиде завинаги“.

„Ако всички шофьори са наясно, че ги чака затвор при егоистично и безразсъдно поведение на пътя, тогава може би те ще шофират с повече внимание и грижа за човешкия живот“.

Петрос Карапатеас има диплом от Оксфорд, бил е учител и е преподавал на непълно работно време в Американската академия, и Eurognosi, където той е бил обичан от учителите, така и учениците.

Към присъдата на Кириакос Силурис има и отнемане на десет точки от шофьорската книжка и 18-месечна забрана за шофиране.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*