Новата мода “бой между ученички” завладя и Кипър

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής δίνει συνέντευξη στην δημοσιογράφο του ΚΥΠΕ Δήμητρα Νικολάου, Λευκωσία 05 Σεπτεμβρίου 2014.

Костас Кадис: Много усилия трябват, за да се спре насилието в училищата

120 инцидента между ученици в средните и началните училища са регистрирани миналата година, каза във вторник министърът на образованието Костас Кадис.

Министърът се срещна с училищни консултанти в офиса на комисаря по правата на детето Леда Курсумба.

Преди няколко дни министерството на образованието представи нова програма с мерки за борба с детската агресия и престъпност „главно за превенция и за правилна работа по тези случаи“.

Сред мерките е учителите да бъдат обучени как да предотвратяват такива ситуации, друга мярка е специализирана група, която да реагира бързо и адекватно и да пристига на мястото на инцидента, както и детска психологическа помощ. Факта, че се обсъждат такива мерки, означава че проблемът е сериозен и случаите нарастват. Той коментира и побоя на 16-годишното момиче от Лимасол от две други ученички миналата седмица, видеото на който е широко разпространен в социалните медии. В това училище вече действа специализирана група за реагиране, както и психолог.

На горещата линия 1460, Кадис помоли всеки, който стане свидетел на агресия между деца да докладва. Леда Курсумба изрази задоволство по отношение на начина, по който министерството и полицията се занимават със случая.

Полицията арестува три 16-годишни момичета във връзка с побоя от миналата седмица. Трите момичета са разследвани за нападение и побой, публични обиди и нарушаване на обществения ред.  Заместник директорът, който се е намесил в побоя е леко контузен, а жертвата е прегледана от лекар, който препоръча носенето на медицинска яка на врата.

https://www.youtube.com/watch?v=SiKk9wkSf_g

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*