Никозия е “абсолютно доволна” от визитата в Израел

Никозия е “абсолютно доволна” от резултата от официалното посещение на президента на Кипър Никос Анастасиадис в Израел в понеделник, заяви във вторник правителственият говорител

“Имаше един преглед на отношенията ни, на всички въпроси, които се движат напред в този период от време, удовлетворени сме от отличното ниво на нашите отношения и политическата воля се изразява така, че тази връзка ще се засили още повече” каза Никос Христодулидис.

“Имаше серия от въпроси от дневния ред, включително енергетиката, туризма, политически консултации, икономически въпроси; и пак повтарям, ние сме абсолютно доволни от резултатите от срещите на президента на републиката,” добави той.

Христодулидис каза също, че следващата стъпка ще бъде размяна на посещения на министерско равнище в опит да се изпълни всичко, което Анастасиадис и израелския премиер Бенямин Нетаняху са обсъдили.

На дали въпроса дали Нетаняху ще посети Кипър, говорителят на президента заяви, че е отправена покана, която е била приета от израелския лидер, но не даде повече подробности.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*