Не пропускайте фестивала в Лефкара през август

Изпълнен с традиции и забавления за всички е фестивалът в Лефкара, който това лято се завръща за своето 41- во издание.

Провежда се от 11 до 18 август и ще донесе осем дни забавление с музика, танци и кулинарни събития, като същевременно ще покаже очарованието на селото.

Официалното откриване на фестивала ще се състои с концерт на живо на музикална формация Асма, която ще представи творчеството на композиторката Мими Плеса. Центърът за занаяти в Лефкара ще бъде домакин на изложбата на дантела и сребърни изделия от Лефкара, представяща съкровищата на селото. Изложбата ще остане отворена до края на фестивала и ще посреща посетители безплатно.

Ден втори ще бъде домакин на театрално представление в двора на основното училище, докато ден трети ще отведе посетителите на обиколка на селото (17:00-19:30) преди фестивалът на уличната храна да започне в 21:00. Други фестивални събития включват гръцка музикална вечер на 15 август, ретро вечер на 16 август и специално музикално и танцово събитие на Общинския хор и танцови групи на 17 август.

За закриването на фестивала, на 18 август ще се проведе детски мини-дневен фестивал с игри, работилници и занаяти в селското училище от 18 часа и концерт, който включва най-великите песни на гръцката музикална сцена от 60-те години до днес.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*