На вниманието на сънародниците ни от окупираните територии

Само през тази година изтичат 999 018 лични карти и 637 743 паспорта. Догодина са повече – 1 088 116 карти и 563 129 паспорта, или общо над 3,3 млн. лични документа, като в това число не влизат шофьорските книжки. Огромна част от преносителите им са в чужбина.

Без съмнение работата в консулска служба в Никозия в тези месеци е изключително много.

Получихме запитвания от български граждани, живущи в окупираните територии, как могат да сменят изтичащите си лични документи.

Затворените гранични пунктове в момента заради Ковид-19, не позволяват придвижването им до посолството ни в Никозия и немалко от тях пътуваха до България, за да сменят изтичащите тази година лични карти или задгранични паспорти.

Посланик Любомир Тодоров увери, че посолството на Република България ще обслужи всеки български гражданин в Кипър, независимо дали е в свободните или окупираните територии.

За целта сънародниците ни, живущи в северните части на Кипър могат да се свържат с посолството ни за получаване на писмено уверение за пред граничните власти, че въпросното лице пътува до свободните територии на конкретна дата за смяна на лични документи.

За контакти: email: bulgaria@cytanet.com.cy

tel +357 22672486

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*