Мост на спасението и милосърдието Кипър-Израел

Вчера Министерството на здравеопазването на Кипър и частната клиника „Аполонио“ прехвърлиха в Израел, с напълно оборудвана въздушна линейка бебе с вродено сърдечно заболяване.

Детето е настанено в университетската клиника Шиба и по време на полета е било придружено от д-р Йоаннис Джанаварос, директор на Кардиологичния иновативен център на клиника Аполонио.

“Всички тези случаи щяха да отидат в чужбина през предишните години. Сега имаме удоволствието и честта да ги лекуваме на нашия остров с много специализиран екип и за щастие всички деца са добре, повечето от тях ще бъдат изписани до ден-два и ще бъдат у дома“, казва д-р Йоаннис Джанаварос.

Потърсихме за коментар д-р Любен Крушовски, един от създателите на клиниката, който каза за читателите на БГ Фактор:

„Да, вчера бе извършено такова прехвърляне на бебе от Конго с вродени сърдечни аномалии в клиниката Шиба в Израел, защото бе преценено, че там има всички условия за по-нататъшното възстановяване на вече оперираното дете.

Д-р Джанаварос е изключителен кардиохирург, който успяхме да привлечем от Германия в клиниката ни преди година и половина. Отдаден на професията, той и екипът му дават всичко от себе си, за да спасят живот.

Преди година и половина, клиника Аполонио бе закупена от СВС – американска фирма, която притежава и Аретео клиник, доколкото ми е известно. Бяха направени значителни промени в организацията на работа и за информация на всички българи – Да, работим със здравната каса ГЕСИ. Обсъжда се и закупуването на собствена въздушна линейка, което значително ще подпомогне работата ни и факторът „време“ вече няма да ни притеснява.

В момента се подготвя откриването и на частна „Бърза  помощ“ в клиника Аполонио, което ще подобри значително обслужването на пациентите и своевременно реагиране при спешни случаи.

Още 15 деца с тежки вродени сърдечни заболявания бяха оперирани само миналата седмица от големия екип на д-р Дженаваро, лекари и медицински сестри на Кардиологичния иновационен център на частна болница „Аполонио“. Това е уникално и сме щастливи, че спасяваме животи!“

Ева Иванова

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*