Морска Академия в Ларнака отваря врати през септември

От септември 2015 г., морска академия отваря врати в Ларнака, където студенти от Кипър и чужбина ще могат да следват курсове по английски език, като Shipping & Logistics Management, морски транспорт, Marine Engineering и Marine Електрически Технологии.

Споразумението за създаването на морска академия беше подписано в събота, в Ларнака, между Университета на Никозия, Арабската академия на науките, технологиите и морския транспорт и на Средиземноморския институт по Източно морските въпроси, с подкрепата на Интерколидж Ларнака, където новата академия ще започне учебна дейност.

Министърът на транспорта Мариос Деметриадис, който присъства на подписването заяви, че това е важен момент за корабната индустрия на острова, които години наред са предупреждавали за липсата на квалифицирана работна ръка.

“Наличието на квалифицирани човешки ресурси е в самата основа на икономическия растеж и заетостта в сектора. Ето защо, достъпът до висококачествено морско образование и обучение трябва да бъде на върха на националните програми на всички морски народи”, каза министърът.

Според Деметриадис, в Кипър морско образование не съществува, въпреки че Кипър е един от най-големите морски клъстери от цял ​​свят.
“Морското образование и обучение трябва да бъдат проектирани да осигуряват потенциални попълнения с умения, които са от най-високо качество, и които могат да предоставят множество възможности за заетост”, подчерта той.

Министърът на отбраната на Христофорос Фокаидис каза, че стартирането на академията е “постижение, което е показателно за дългогодишни връзки на приятелство, доверие и взаимно уважение между Кипър и Египет.”

Интерколидж и Морската Академия са с изпълнителен директор Стилиянос Мавромустакос и ще предложи още курсове за сигурност в съответствие с STCW, курсове за безопасност при производството на въглеводороди (OPITO), курсове за корабни готвачи, управление на пристанища и за капитани на малки плавателни съдове.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*