Многонационално учение “NEMESIS 2016” в ИИЗ на Кипър

 За трета поредна година, днес се провежда многонационално аеронавигационно учение в ИИЗ на Кипър.

Според съобщение от Министерството на отбраната, учението ще се проведе с участието на SAR Units и участници от Кипър, Египет, Франция, Гърция, Обединеното кралство и Съединените американски щати, както и Европейската агенция за морска безопасност (EMSA) и EDT Offshore (служба за подпомагане на морските съдове).

Координатор е Съвместният Спасителния координационен център (JRCC) в Ларнака в сътрудничество със съответните агенции от Република Кипър и на участващите държави.

Основната цел на въздушните учения е да се доразвие ефективно сътрудничество и координация на JRCC Ларнака и съответните агенции на Република Кипър със съседни и приятелски членки за навременна реакция в отговор на извънредни ситуации на борда на търговски кораби и танкери- платформи, както при хуманитарни операции в региона на Източното Средиземноморие.

Сценарият за ученията включва операции на борда на флотски кораби и специални сили, операции за борба с тероризма, масови спасителни операции след морско произшествие от военноморски и въздушни единици от Кипър и приятелски народи и операции за борба със замърсяването в зоната на отговорност на Република Кипър.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*