Министърът на труда казва, че CoLA няма да бъде премахната

Министърът на труда Янис Панайоту в събота каза, че следващите стъпки в продължаващия спор за CoLA е да се проведе среща с всички заинтересовани страни.

Говорейки пред радио CyBC, Панайоту подчерта необходимостта от компромис и повтори позицията на правителството, че CoLA (Cost of Living Allowance – надбавка, компенсация за инфлацията) няма да бъде премахната, заявявайки, че тази възможност не подлежи на обсъждане.

Той обаче предупреди, че пълното възстановяване е неосъществимо.

Министърът на труда добави, че първият кръг от дискусии е завършен и че ако сега всички са на едно и също мнение, следващата среща може да се проведе през март.

В края на януари бяха проведени масови стачки, когато хиляди работници във всички сектори спряха работа в продължение на три часа заради безизходицата между правителството и синдикатите за пълното възстановяване на надбавката за издръжка на живота (CoLA).

В момента служителите, които получават CoLA, получават 50% от ставката като част от мерките, датиращи от финансовата криза през 2013 г.

Синдикатите искат тя да бъде възстановена на 100%, както беше обещано, но казват, че са готови това да се прави постепенно през следващите три години.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*