Мартин Шулц: Кипърският въпрос и бежанската криза са два различни неща

Преговорите за обединението на Кипър, бежанската криза и присъединяването на Турция в ЕС са три различни въпроса, които не трябва да се смесват, каза председателя на Европейския парламент Мартин Шулц вчера по време на официално си посещение на острова.

„Искам да изясня едно нещо, има три отделни и различни един от друг въпроса -кипърският въпрос е едно, бежанската криза е друго и присъединяването на Турция към ЕС е третото”.

Шулц бе посрещнат от президента Никос Анастасиадис в президентския дворец във вторник сутринта. По-късно той е имал лична среща с президента, която се е забавила, поради отвличането на египетския самолет сутринта.

„Един обединен Кипър може да играе ролята на стабилизиращ елемент в целия регион”, каза Шулц. Той каза, че Европейската комисия е на 100 процента зад обединението Кипър.

След срещата с президента Анастасиадис, Мартин Шулц имаше специално заседание с парламента, където сподели, че „аз съм тук, за да слушам, да разбирам и да се уча, не да давам уроци, ЕС е до вас и ви подкрепя” .

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*