Ларнака: Новият пазар разпери криле в центъра на града

След почти четири и половина години строителство, в центъра на Ларнака разтвори широко криле най-новата придобивка на града, Общинския пазар.

Днес, 4 март в първия пазарен ден хиляди граждани и гости на града обикаляха десетките сергии и щандове, а продавачите/производители с широка усмивка и отлични цени ги посрещнаха с „Добре дошли“.

 

ТИХОМИР ПИСАРЕВСКИ
ТИХОМИР ПИСАРЕВСКИ

На пазара има и българско присъствие в лицето на Тихомир Писаревски, който от десет години произвежда и продава най-добрия зехтин в града, както и екологични зеленчуци, произведени в неговата градина.

„Удоволствието е взаимно“, сподели днес Тихомир и продължи – дълго чакахме това място и вече може да се поздравим с едно прекрасно място, което гражданите и гостите на Ларнака заслужават. Условията в пъти са по-добри – снежнобели тенти, щандове за различни традиционни кипърски продукти и сувенири, безплатен закрит паркинг за клиентите ни и прилични цени за наемането на щанд. Интересът е много голям и ако някой днес е минал от любопитство само да види, сигурен съм, че не е тръгнал с празни ръце“.

Някои вече го определят като малкия МОЛ, други го наричат градски търговски център. Както и да се нарича това място, със сигурност ще оживи търговията в центъра на града след пренасочването на много търговски обекти и вериги от улица Ерму към мола. В района на новото съоръжение работят три месарски магазина, двата магазина на СМАРТ, хранителни стоки „КРИС“ и безброй малки кафенета и ресторанти и със сигурност ще стане притегателен център и за хилядите гости и туристи на града.

Днес видях много усмивки, и на клиенти и на продавачи, които щедро подканяха да опитаме от стоката им.

Пазарът ще се провежда само в събота, но в закритата част на комплекса постоянно ще работят магазини за плод-зеленчук, кипърски продукти, сладки деликатеси и ядки, сувенири, кафенета и други.

Да ни е честит!

Пожелаваме им успех!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*