Ларнака – градът на бъдещето

Кога общинският парк Салина с изкуствено езеро ще бъде „предаден“ на жителите на Ларнака

През август 2024 г. жителите на Ларнака ще имат ново зелено пространство в „сърцето“ на града, голям проект, който ще укрепи градът на Зенон, както беше съобщено от кмета Андреас Вирас.

„Общински парк САЛИНА“, се реализира чрез Фонда за политическо сближаване на Европейския съюз, в контекста на усилията за създаване и реконструкция на нови зелени площи в града, както и в контекста на реализирането на нови проекти.

Проектът включва:

  • пространства за активно и пасивно забавление;
  • здравословно развитие и съживяване на градската среда;
  • подобряване и популяризиране на пространството чрез обогатяване на съществуващото озеленяване с подходящо озеленяване и чрез включване на модерни елементи, които са в съответствие с пространството;
  • създаване на нови работни места, както по време на изграждането на парка, така и по време на експлоатацията;
  • Подобряване на параметрите на околната среда с правилно планиране и привличане на жители и посетители от всички възрасти;
  • разширен достъп и ползване за хора с увреждания;
  • функционално, естетическо и качествено подобряване на района;
  • съчетаване на района с околността и с района на Общинския парк на Ларнака.

Преустройството на пространството ще бъде такова, че то да се превърне в зелените дробове на града и място за забавление, спорт, почивка и социално общуване.

Основната цел е да се даде на района и центъра на града като цяло характер и атмосфера, които да задоволят очакванията на неговите жители и посетители. Също така, постигане на устойчивост във връзка с подобряване на околната среда и качеството на живот.

Стойността на проекта възлиза на € 2 439 687,00 + ДДС и строителните работи са в ход с цел завършването им до август 2024 г. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз в рамките на програма “THALEIA 2021-2027” , Република Кипър и Община Ларнака.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*