Крачка назад – режим на тока от утре в Кипър!?

Прекъсвания на електрозахранването са възможни от сряда, ако има повишено търсене на електроенергия или неблагоприятни метеорологични условия. Причина за крайната мярка е стачката на персонала на електроенергийния орган (EAC), която частично ще спре работата на електроцентралата в Декелия.

Операторът на Кипърската преносна система (CTSO) обяви потенциалните рискове от планираната стачка и информира за тях Кипърския енергиен регулаторен орган (CERA) по време на извънредна среща още в понеделник сутринта.

Къде и кога ще бъде спиран токът заради стачните действия на работниците се очаква да стане ясно в сряда, съобщи Рогерос Тапакис, представител на CTSO.
Прекъсвания на електрозахранването ще се извършват по районив часовете от 17:00 до 21:00 с продължителност 30-45 минути.

График за спирането на тока по места ще бъде публикуван в сряда сутринта –  ще бъдат упоменати районите и часовете на прекъсване на електрозахранването на целия остров.

От регулаторния орган предупреждават жителите, че спиртане на тока ще има всеки ден, докато трае стачката на работниците, която засега е безсрочна.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*