Кой ще седне на кметския стол в Пафос

Започнаха пазарлъците за нов кмет на Пафос

Страни, в състава на общинския съвет Пафос проучват възможността за излъчване на един кандидат за изборите на кмет на 11 януари, каза днес източник от ЕДЕК на Сайпръс Мейл.

Идеята на тази инициатива е възможност за страните да представят единен фронт и да се избегне кървава кампания в навечерието на вътрешни борби, след лавината от скандали, свързани с бившия кмет Савас Вергас.

“Няма нищо по-конкретни в момента. Официалните обсъждания ще започнат през следващите дни и се надяваме, че всички ще бъдат на борда,” каза източникът.

“Съюзи най-категорично ще се формират, това се случва във всяка предизборна кампания. Нашата цел е да направим този съюз възможно най-широк в името на единството, от което така отчаяно се нуждае града ни”.

Партията с най-много съветници – ЕДЕК има четири общински съветника, ДИСИ има 6, ДИКО има 5, АКЕЛ има 3 и EVROKO има един. ЕДЕК изглежда е фаворит за кметския стол. Заместник кметът Макис Русис е известна фигура в началото на скандалите Вергас. Запитан от Сайпръс Мейл, дали се интересува да се кандидатира за кмет, Русис каза, че това е голямо предизвикателство, но посочи, че “окончателното решение ще бъде взето от партията.”

Русис обаче не е единственият, който се заглежда в освободения кметски стол. Бившият дългогодишен кмет Фидиас Сарикас (1997-2006), който в момента е депутат на ЕДЕК може да бъде кандидат, заедно с бившия министър на здравеопазването, Христос Патсалидис от ДИКО, който в момента е начело на комитета “Пафос 2017 – Европейска столица на културата”.

Кандидатите трябва да изпратят до 30 декември своята кандидатура, се казва в изявление, издадено от директора на съответната служба във вътрешното министерство – Деметрис Деметриу. Според изявлението, 18023 граждани в Пафос имат право да гласуват.

По материали на кипърските медии

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*