Кои са най-причудливите коледни дървета?

Неизменна част от коледните празници е украсяването на елхата. Това е момент в който и деца, и възрастни могат да развихрят въображението си и да сътворят нещо повече от обикновена коледна украса.

Украсяването на коледната елха е много сериозна задача за редица държави по света. Ето и някои от местата с най-красивите и впечатляващи коледни дървета:

Коледната елха в Лисабон

1

Коледната елха в Лисабон е придобила широка известност. През 2005 година тя бе записана в Световните рекорди на Гинес като най-високото коледно дърво в Европа, достигащо 249 метра височина.

2

Коледното дърво в Уилмингтън, Северна Каролина. Смята се, че това дърво е на повече от 400 години. За първи път е украсено през 1928 г. с 500 крушки, докато днес техният брой достига 5250.

3

Рио де Жанейро, Бразилия

Бразилия е мястото с най-голямото плаващо коледно дърво в света. То е високо 280 фута, тежи 542 тона и е украсено с над 3,1 милиона светлини.

4

Елхата в Coeur d’Alene, Айдахо

Най-високото живо дърво се намира в Айдахо. Неговата височина е цели 162 метра, а 10-метровата звезда разположена на върха му е най-впечатляващата част от украсата.

5

“Елхата” в Губио, Италия

Това коледно “дърво” в действителност се състои от множество малки елхи. Всяка година дърветата по склоновете на планината Ingino се декорират с повече от 3000 лампички и през нощта светлината оформя огромно дърво.

6

Мексико сити, Мексико

Високото 360 фута “дърво” е направено от стомана и тежи цели 727 хил. паунда.

7

Коледното дърво в Beijing, Китай

В действителност Коледа не се празнува в Китай, но фактът, че страната произвежда и изнася огромни количества орнаменти и украси е накарал хората да бъдат увлечени в празничното настроение.

8

Хон Конг, Китай

Тази 98-метрова елха може би не е от най-високите, но украсата и определено е една от най-впечатляващите. Дървото в Хон Конг е “облечено” в обвивка от 20 милиона кристали Сваровски и дълги панели от сребро и злато.

9

Лондон, Англия

За направата на това “дърво” са били необходими освен огромна доза търпение, и 600 000 парчета Лего и повече от 1000 орнамента (също на Лего)

10

Bunbury, Австралия

За това причудливо творение на науката са използвани 500 000 вата електроенергия.

от интернет

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*