Кметът на Пафос ще отговаря по обвинение за мошеничество

Кметът на Пафос Савас Вергас бе арестуван в понеделник по обвинения в измама при събирането на средства по време на благотворителен концерт миналото лято в Пафос.

Концертът с участието на гръцкия певец Сакис Рувас помогна да се съберат хиляди евро за благотворителност. Въпреки това, парите не са били употребени по предварително обявената цел – за храни за бедните от града и района.

До сряда вечерта г-н Вергас е бил в ареста, за да даде показания по случая Аристо, където обвинението е за неправомерно разпределение на участъци за строителство. След по-малко от ден кметът Вергас е отново арестуван заедно с 33 годишната Мария Соломоник и съпруга й Константинос Сифантос. Полицията ги подозира в изпращането на заплашителни SMS-си (такова е получил и кметът на Пафос). Мария Соломоник е сестра на архитекта на фирмата AristoDevelopers, Христос Соломонидис, който е обвинен за фалшифициране, което е позволило компанията да разпредели незаконно големи парцели земя и е получил неправомерно около 1,1 млн. евро от цялата сделка.

Кметът Савас Вергас, Мария Соломоник и съпругът й трябва да се явят днес пред съда.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*