Кипър: Новите министри положиха клетва

Новите министрите вчера положиха клетва в президентския дворец заедно с други длъжностни лица, назначени от президента Никос Анастасиадис след преизбирането му миналия месец.

Церемонията започна в 9 часа и се състоя в присъствието на държавни служители, членове на семействата на новите министри и правителствени служители.

От своя страна външният министър Никос Христодулидис заяви, че министрите са напълно наясно с отговорността и очакванията и ще направят всичко по силите си, за да завършат започналите преди пет години преговори за обединението на острова.

Христодулидис беше говорител на правителството в предишния кабинет. Президентът назначи и следните държавни служители: говорител на правителството, помощник-секретар на президента, ръководител на кабинета на президента, комисар по въпросите на доброволчеството и комисар по въпросите на равенството между половете.

След церемонията президентът Анастасиадис и новите министри поставиха венец на статуята на Макариос III в двора на президентския дворец.

Новите лица в кабинета са адвокат Савас Ангелидис- министър на отбраната, министър на образованието Костас Хамбиаурис, бизнесменът Константинос Йоанну пое министерството на здравеопазването и Василики Анастасиаду в транспортното министерство.

Харис Георгиадес продължава във финансовото министерство, както и Зета Емилианиду в министерството на труда, и Георгиос Лакотрипис в министерство на енергетиката.

Министърът на образованието Костас Кадис се премести в министерството на земеделието, а Константинос Петридис остава във вътрешното министерство. Йонас Николау ще остане в министерството на правосъдието. Бившият депутат Продромос Продрому е новият говорител на правителството. Клелия Василиу, ръководител на Агенцията за развитие на Тродос, ще бъде заместник-говорител на правителството.

Василис Палмас остава заместник-секретар на президента.

Политологът и член на изпълнителното бюро на Disy, Петрос Деметрио, е новият ръководител на кабинета на президента.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*