Кипърският посланик в Кувейт се извини за насилието срещу мигрантите

Посланикът на Република Кипър в Кувейт, Майкъл Маврос изрази искрените си извинения на кувейтските туристи и техните семейства, засегнати от насилствените събития в Лимасол миналата седмица по време на митинг срещу миграцията, стана ясно в четвъртък.

Маврос посочи, че правителството на Кипър е предприело строги мерки, за да предотврати повторението на подобни атаки.

Според изявление на посолството на Кувейт в Кипър, посланик Маврос направи изявление пред вестник Ал-Кабас, като отбеляза, че Кипър категорично осъжда случилите се актове на насилие срещу мигранти и посетители, които избухнаха на острова през последните седмици.

Според изявлението посланикът каза, че правителството, всички политически партии и гражданското общество като цяло осъждат тези неприемливи и срамни събития, отбелязвайки, че правителството предприема мерки за предотвратяване на повторението на подобни действия в бъдеще и много от отговорните за насилието са арестувани.

Той отбеляза, че малък брой кувейтски туристи са били жертви на атаки, тъй като са били близо до мястото на бурните протести.

Посланик Маврос изрази своите извинения и подкрепа към гражданите на Кувейт, засегнати от събитията, и ги увери, че Кипър ще остане отворена и гостоприемна страна и че ще продължим да посрещаме кувейтски и арабски приятели.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*