Кипърските съдилища със строги наказания за нарушителите по пътищата

Кипърските съдилища започнаха да раздават строги наказания, включително лишаване от свобода, на нарушители на закона, заловени от полицията.

В района на Пафос окръжният съд осъди 36-годишен шофьор на един месец затвор и прекрати лиценза му за шест месеца, след като беше заловен да шофира под влияние на алкохол и се опитал да избяга от полицията.

Инцидентът се случи преди пет дни, когато полицията се опита да спре мъжа за рутинна проверка. 36-годишният опитва да се измъкне, но го залавят минути по-късно. Алкотестът показва 113 микрограма, вместо 22, без шофьорска книжка, застраховка, MOT и платени пътни такси.

В Лимасол друг 36-годишен ще прекара следващите две седмици в затвора, след като е бил уловен, шофирайки с 207 километра в час на път с 80 километровата скорост. На мъжа бяха дадени пет точки за наказание и лицензът му бе спрян за 60 дни. Окръжния съд в Ларнака глоби 33-годишен с 900 евро и прекрати лиценза му за 50 дни, след като е бил заловен два пъти с алкохол в продължение на 20 дни.

Проверките за употреба на алкохол и наркотици не са кампанийни, а ежедневни. Затова, преди да посегнете към чашата, помислете какво ви очаква.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*