Кипърската банка отчете 76 милиона печалба

 

Кипърската банка отчете 76 милиона печалба за първите девет месеца на годината, доказвайки с това, че депозитите започват да се стабилизират, докато качеството на кредитния портфейл остава предизвикателство с нарастващите необслужвани кредити. Банката, която е спряна от търговията на Кипър и Атина на фондовите борси от март 2013, предвижда възобновяване на търговията с акции около 16 декември.
Банката, която има активи в Сърбия, Румъния и Украйна тази година, записа загуба от 5.0 милиона евро само през третото тримесечие, в сравнение с печалба от € 50 милиона през второто тримесечие на годината.
Назначени са съветници, които да оценят стратегически опциите и възможностите, свързани с руските активи.
Общата сума на депозитите на групата са били € 13,3 милиарда към 30 септември 2014, в сравнение с 13,8 милиарда евро към 30 юни 2014 г.,съобщават от ръководството на банката. Намаляването на размера на депозитите през третото тримесечие на 2014 г. отразява продължаващата линия на компенсация на задлъжнялосттана клиентите, които използват спестяванията си за намаляване на техните заеми.
Необслужваните кредити, изчислени съгласно правилата на Кипърската централна банка, представляват около 60 на сто или 14 700 милиона евро към 30 септември, в сравнение с 58 на сто, или 14 6000 милиарда евро към 30 юни заявиха от банката.За банката, за да се развива успешно и да се справя с кредитния си портфейл, трябва да се случат необходимите промени в законодателството, отнасящи се до просрочените ипотеки и несъстоятелността, съобщиха от ръководството на банката.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*