Кампания „Да изчистим Акамас”

Група доброволци в събота ще извършат почистване на природния парк Акамас и търсят съмишленици

Инициативата тръгва от двама пенсионери, живущи в Нео Хорио през 2012 година. Доброволците се срещат на всеки няколко месеца, за да почистят различни области на природния резерват.

Пред Сайпръс Мейл Кийт заяви, че тяхната цел е да се запазят Акамас чист и че водят една действително трудна битка.

доброволци АкамасТази събота ще бъде 17-та поредна акция за почистването на брега на изключително красивия полуостров, известно със своите морски костенурки, които сам там снасят яйцата си. Паркът е част от проекта Натура 2000.

Доброволците са обезпокоени, че недобросъвестни хора превръщат това прекрасно място в сметище, хвърляйки там стара битова техника, мебели и други.

Общинският съветник към Пея, Линда Льоблан смята, че общината е отговорна за района на Акамас и че до момента няма официална програма за почистване но това място, въпреки многобройните опити.

Уоткинс отбелязва, че правителството би могло да наеме безработни за поддържане на това място.костенурки

По време на последната почистването през юни, 12 доброволци събират 65 големи торби с боклук и много други големи предмети.

Супермаркет Папантониу дарява големите чували от 100 литра, а горското стопанство в Друсиа организира изхвърлянето на чувалите.

Инициаторите канят всички, които имат желание да участват в акцията в събота, да си носят шапки с голяма периферия, подходящо облекло, слънчеви очила и вода. Акцията ще започне в 9:00-13:00ч.

За повече информация на тел: 96 516 485, Кийт Уоткинс

www.facebook.com/AkamasCleanupTeam

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*