„Кажи истината за Кипър” – проект за Африка

Кипър стартира информационна кампания в Субсахарска Африка. Именно оттам повечето бежанци пристигат на острова. По-правилно би било да се каже, че това е антиреклама.

Кампанията е инициирана от Министерството на вътрешните работи на републиката в сътрудничество с Бюрото за преса и информация. Целта на кампанията е да даде на потенциалните търсещи убежище реалистична представа за миграционната политика на Кипър.

Тази седмица започва информационна кампания “Кажи истината за Кипър”. Плакати ще бъдат поставени на обществени места. Те ще показват какво очаква бежанците на острова.

Кампанията трябва да разбие дезинформацията, която организаторите на трафик използват, за да привличат клиенти.

Разработени са четири плаката със следната информация:

– „99% от молбите за убежище са отхвърлени“;

„Контрабандистите използват най-старите и евтини лодки. Само през 2019 г. 1300 души загинаха, опитвайки се да преплуват Средиземно море с тях“;

– „Кипър е остров в Средиземно море, няма сухопътна връзка с Европа или която и да е европейска държава“;

„Ако им бъде отказано, търсещите убежище ще бъдат върнати в родината си и ще получат петгодишна забрана да посещават всички европейски страни.“

Броят на хората , търсещи убежище в Европа, достигна най-високото си ниво от седем години. Кипър е една от страните , приютили най-масовите миграционни вълни.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*